Betaald voetbal

FC Twente pas na rust op stoom tegen Sparta Enschede, mooiste treffer van tweedeklasser

FC Twente is de voorbereiding begonnen met een 8-1 zege op tweedeklasser Sparta Enschede. Op het veld van Vosta, omdat Twente niet op het kunstgras van Sparta wilde spelen, kwam het hoogtepunt van de avond van Imar Bult.
De aanvaller, van de club die dit jaar 100 jaar bestaat, besloot het op identieke wijze te proberen als Patrik Schick van Tsjechië, onlangs op het EK. Vanaf de middenlijn verschalkte hij na een half uur doelman Jeffrey de Lange.
Sparta viert de wereldgoal van Imar Bult
Sparta viert de wereldgoal van Imar Bult © Orange Pictures

Misidjan en Rots scoren

Twente was in de derde minuut op voorsprong gekomen door nieuwkomer Virgil Misidjan. Hij stond net als Robin Pröpper in de basis. Kort voor rust zorgde Daan Rots ervoor dat Twente met een voorsprong ging rusten.
Na de pauze bleven alleen Gijs Smal en Rots staan en met negen nieuwe spelers liep de score snel op. Een fraaie pegel van Ramiz Zerrouki, Gijs Smal (vrije trap) en Jayden Oosterwolde zorgden nog binnen het uur voor 1-5. Rots en Zerrouki maakten hun tweede zetten de stand daarmee op 1-7. Lammert Roossien zorgde voor het slotakkoord door de 1-8 binnen te schieten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.