Nieuws

Achttienjarige jongen neergestoken na woordenwisseling in centrum van Enschede

Een 18-jarige jongen is afgelopen nacht rond vier uur gewond geraakt bij een steekpartij in Enschede. Het slachtoffer werd neergestoken in het centrum van de stad. De politie beschikt over een nauwkeurig signalement van de dader, maar zoekt nog naar getuigen.
Aan de steekpartij die plaats had aan de Oldenzaalsestraat ging een woordenwisseling vooraf. De jongen werd aangesproken door twee personen op een scooter, die de straat inreden. De bijrijder stapte vervolgens van de scooter af, waarna een woordenwisseling volgde. Daarna haalde de bijrijder van de scooter uit met een steekwapen, waarbij het slachtoffer gewond raakte..

Aanleiding onbekend

Wat de exacte aanleiding voor het incident is geweest is niet duidelijk. Het slachtoffer is met onbekende, maar niet ernstige verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Volgens omstanders zouden agenten een mes uit het riool hebben gehaald, maar dit is niet door de politie bevestigd.
De omgeving van de Van Lochemstraat en de Noorderhagen was enige tijd afgesloten voor onderzoek.
De politie heeft het signalement van de dader gepubliceerd. Het zou gaan om een donkere man van normaal postuur, circa 20 jaar oud en sprekend met een Rotterdams accent. Hij heeft dreadlocks en een piercing in de neus. Hij droeg een zwart t-shirt op moment van de steekpartij.
Op social media wordt 5000 euro beloofd voor de gouden tip die naar de dader leidt. Deze beloning komt niet van de politie, maar is uitgeloofd door een particulier.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.