Nieuws

Verschillende plaatsen in Overijssel getroffen door wolkbreuk, grote wateroverlast in straten en huizen

Hengelo en Goor en Dalfsen zijn zondagmiddag getroffen door een enorme wolkbreuk. Er viel zoveel regen in korte tijd dat straten onder water liepen en voor verkeer ontoegankelijk bleken. Ook kwamen er meldingen van bewoners die het water hun huis zagen binnenstromen.
Het KNMI had halverwege de middag al code geel afgegeven voor heel Overijssel. Kort daarna overvielen de eerste onweersbuien al Zuid-Twente, waarbij vooral Hengelo het moest ontgelden. Tal van straten in Hengelo-Noord kwamen blank te staan. Het water stroomde op sommige plaatsen als een bergbeek door weggetjes en tuinen.
De bewoners van de Weusthagstraat reageren inmiddels boos richting woningbouwvereniging Welbions, omdat de parkeerplaatsen bij de woningen steeds opnieuw worden getroffen door wateroverlast bij hoosbuien na het realiseren van zogenaamde wadies.
Parkeerplaatsen onder water aan de Weusthagstraat in Hengelo
Parkeerplaatsen onder water aan de Weusthagstraat in Hengelo © RTV Oost
In Dalfsen viel ook veel regen vanmiddag. Verschillende straten staan blank door de langdurige en overvloedige regenval. Dat dat niet alleen maar tot overlast hoeft te leiden, is te zien aan een stel kinderen in één van de ondergelopen straten. Die staan tot de knieën in het water. Maar ook met een flinke glimlach op het gezicht.
Kinderen in Dalfsen hebben plezier in een ondergelopen straat
Kinderen in Dalfsen hebben plezier in een ondergelopen straat © Jasper Hutten
De eigenaar van een auto in Dalfsen zal wat minder vrolijk kijken bij de aanblik op zijn auto die deels onder water is verdwenen.
Een auto in Dalfsen is deels onder water verdwenen na flinke regenval, vanmiddag.
Een auto in Dalfsen is deels onder water verdwenen na flinke regenval, vanmiddag. © Persbureau Meter

Ook wateroverlast voor woningen in Goor

Ook vanuit Goor komen berichten van wateroverlast. Aan de Van Heeckerenweg zijn een aantal woningen onder water gelopen. Het is volgens een brandweerman alweer zes jaar geleden dat ze zo veel wateroverlast hebben gehad in Goor. Aan de Van Kollaan hebben bewoners zelf de straat afgezet met een container en tuinstoelen. Er zijn meerdere straten onder water gelopen en de brandweer is er hier ook druk mee.
Wateroverlast in Goor
Wateroverlast in Goor © Jan Willem Klein Horstman
De wolkbreuk boven Hengelo leverde wel deze spectaculaire dronebeelden op:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.