nieuws

Het Willem Wilmink Festival is terug!

Harry Bannink & Willem Wilmink
Harry Bannink & Willem Wilmink
Vijf jaar na de eerste editie bruist Enschede opnieuw een weekend lang van de gedichten, liedjes en verhalen. Drie dagen lang kan het publiek genieten van de muziek van de Enschedese heren. Het Willem Wilmink Festival is een ode aan het werk van Willem Wilmink en Harry Bannink  in de zalen van het Wilminktheater, het Muziekcentrum en natuurlijk ook op het Wilminkplein en de Oude Markt in Enschede.
Zing mee met Wilmink & Bannink
Wie kent niet de liedjes van ’t Schaep met de vijf poten en Ja Zuster, Nee Zuster, Het Klokhuis en Sesamstraat? Dat deze liedjes nog steeds in de herinnering voortleven kan het publiek ervaren tijdens de voorstelling ‘Zing mee met Wilmink & Bannink’ op vrijdag 19 september. Theatermaker Laurens ten Den, pianist Cor Bakker en de muzikale gebroeders Ouwehand werken mee aan deze meezingavond.
Ode aan Wilmink en Bannink
Op zaterdag 20 september brengen landelijk bekende én lokale artiesten een ode aan Wilmink en Bannink. Samen produceerden ze zo’n 500 liedjes, waarvoor Wilmink de tekst dichtte en Bannink de muziek schreef. Tijdens een galavoorstelling treden artiesten zoals Jetta Starreveld, Bas Maree, George Groot, Jacques Klöters, Fred Florusse, Pieter van Empelen en jonge toptalenten uit musical en kleinkunst op. De band van Henk de Ruiter is verantwoordelijk voor de muziek.
Familievoorstelling met uitreiking Willem Wilminkprijs 2014
Zondag 21 september is er een liedjesprogramma voor de hele familie. Hierin staat vooral het werk dat Wilmink en Bannink schreven voor kinderen centraal. Tijdens deze voorstelling wordt ook de winnaar bekend gemaakt van de Willem Wilminkprijs 2014. Een prijs die eenmaal per 2 jaar wordt uitgereikt voor het beste Nederlandstalige kinderlied.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.