nieuws

't Ukien in Kampen verzint grap met fossiel om publiek te trekken voor optreden

De 'gevonden fossiel'
De 'gevonden fossiel'
Wat Sail Kampen kan met een filmpje op YouTube kunnen wij ook! Dat dacht cultureel podium 't Ukien in Kampen bij een grap met een gevonden fossiel.
Maandagavond werd een filmpje op YouTube gezet door de lokale website Kampen Online. Te zien is dat in 't Ukien een gerestaureerde schedel wordt onthuld van een Mosasaurus. De schedel zou in stukjes gevonden zijn tijdens de verbouwing van 't Ukien. De uitleg is dat bij de bouw in de jaren tachtig de grond is opgehoogd met een kalksteenlaag. In die laag zouden nu fossielen zijn gevonden.

Nog geen viral

Het gaat om een grap waar de website Kampen Online aan meegewerkt heeft door het filmpje te maken en 'het nieuws' te publiceren. Er is zelfs een speciale website voor gemaakt. Wie doorklikt komt achter het echte doel van de grap: Aandacht vragen voor het optreden van de band Jurassic Park het komend weekend.
Helaas voor 't Ukien gaat het met dit filmpje niet zo hard als het filmpje voor Sail Kampen waarbij de verslaggeefster zogenaamd per ongeluk in de IJssel viel. Dat filmpje werd binnen de kortste keren meer dan een miljoen keer bekeken en haalde de wereldpers.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.