nieuws

VNO-NCW Midden over begroting: 'Aan de slag in de provincie'

Investeren in woningbouw
Investeren in woningbouw
Het Rijk moet vooral aan de slag in de provincie. Met name rijksinvesteringen in de woningbouw, innovatie en infrastructuur in Oost-Nederland zullen de economie er sneller bovenop helpen. Dat zegt de regionale werkgeversvereniging VNO-NCW Middenin een reactie op de begroting die vandaag op Prinsjesdag door het kabinet is gepresenteerd.
VNO-NCW Midden is gematigd positief over de begroting. Voor een echte ‘groeiagenda‘ zijn de voorgestelde maatregelen volgens VNO-NCW nog niet voldoende. De regionale werkgeversvereniging uit Apeldoorn doet een beroep op het kabinet de komende belastingherziening te gebruiken voor een aanzienlijke netto lastenverlichting om daarmee vooral consumentenbestedingen te stimuleren.

Perspectieven in de begroting

Jacco Vonhof, voorzitter VNO-NCW Midden, ziet perspectieven in de begroting om verder aan de slag te gaan met investeringen in Midden- en Oost-Nederland, bijvoorbeeld op het terrein van grootschalige energiebesparende maatregelen in de woningbouw, in innovatie en in de infrastructuur.
Hij spreekt daarnaast de wens uit dat de voorgenomen investeringen in Defensie ook hun weerslag hebben op Oost-Nederland, met de vele kazernes en Defensiepersoneel.

Kennisinstellingen versterken in Overijssel

"De tijd is sowieso rijp om de Rijksinvesteringen nog slimmer te koppelen aan provinciale investeringen. We zullen er bij de komende provinciale staten verkiezingen ook op inzetten."
"VNO-NCW Midden wil daarbij enkele speerpunten van onze regio, zoals Food, Health, Energie en Technologie verder versterken door intensivering van de contacten en de banden met Duitsland. Dat laatste vooral samen met de kennisinstellingen en overheden in onder meer Overijssel", aldus Jacco Vonhof, voorzitter VNO-NCW Midden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.