nieuws

Vader uit Almelo bekent doden 5 maanden oude baby

Rechtbank Almelo
Rechtbank Almelo
De Almeloër die ervan verdacht wordt dat hij op 22 mei dit jaar zijn 5 maanden oude zoon Djelano doodde heeft bij de politie bekend. Dat bleek vanmiddag tijdens een pro-formazitting voor de rechtbank in Almelo.
De man heeft volgens het Openbaar Ministerie met de baby gegooid waardoor het jongetje hard op de grond viel. Ook zou hij het kind heen en weer geschud en tegen een muur geslagen hebben. Het onderzoek naar de doodsoorzaak is nog niet volledig afgerond, maar uit de voorlopige sectie zou blijken dat het inderdaad ook zo gegaan zou zijn.

Uit andere onderzoeken blijkt volgens de officier van justitie dat de man de enige is die de verwondingen veroorzaakt kan hebben. De 23-jarige Almeloër werd kort nadat zijn zoon overleed, aangehouden. Er was meteen grote argwaan bij ziekenhuispersoneel over de doodsoorzaak.

De strafzaak zal pas volgend jaar behandeld worden door de rechtbank in Almelo. Op 13 januari 2015 zullen de feiten behandeld, een week later wordt de strafeis verwacht. Op 13 januari wordt onder andere de kinderarts Bilo als getuige-deskundige gehoord. Bilo treedt vaker op in strafzaken rond dode jonge kinderen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.