Nieuws

Sanderinks Centric moet ex-directeuren tonnen vergoeding betalen

Gerard Sanderink
Gerard Sanderink © RTV Oost
IT-bedrijf Centric van Gerard Sanderink heeft 'ernstig verwijtbaar' gehandeld bij het ontslag van twee directeuren. Dat oordeelt het gerechtshof in Den Haag. Daarom hebben de twee ex-werknemers recht op een zogeheten 'billijke' vergoeding van respectievelijk 175.000 en 200.000 euro.
Het gaat om de Chief Commercial Officer (CCO) en de Managing Director Centric Staffing Services. Het Haagse hof oordeelt, net als de kantonrechter, "dat de arbeidsverhoudingen ernstig en duurzaam zijn verstoord". Daarom hebben de twee ex-werknemers naast een transitievergoeding recht op de billijke vergoeding.
Het is al langere tijd onrustig rondom Centric en andere bedrijven van Sanderink. Vrijwel de complete top van Centric is in de afgelopen jaren opgestapt. De onrust wordt mede veroorzaakt door de entree van Rian van Rijbroek. Van Rijbroek is de vriendin van de zakenman en zij wordt door deskundigen gezien als 'cybercharlatan'.
Ook zijn er in de afgelopen jaren diverse rechtszaken geweest tussen Sanderink en zijn ex-vrouw Brigitte van Egten. De zakenman heeft zijn ex-vrouw beschuldigd van fraude.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.