Nieuws

Onlinesuper Picnic bouwt gerobotiseerd distributiecentrum in Zwolle

Picnic opent gerobotiseerd distributiecentrum in Zwolle
Picnic opent gerobotiseerd distributiecentrum in Zwolle © ANP / ROBIN VAN LONKHUIJSEN
Onlinesupermarkt Picnic gaat in Zwolle een geautomatiseerd distributiecentrum bouwen. Het wordt het derde gerobotiseerde distributiecentrum, na Rotterdam en Utrecht. Vanuit Zwolle moeten wekelijks 200.000 huishoudens in het noorden en oosten van Nederland van boodschappen worden voorzien.
Het distributiecentrum op bedrijventerrein Hessenpoort krijgt een oppervlakte van 45.000 vierkante meter. Het bevat onder meer geautomatiseerde sorteer-, inpak- en distributiecentra die door Picnic zijn ontwikkeld. Door de coronacrisis groeide het aantal bestellingen volgens Picnic het afgelopen jaar extreem hard, omdat mensen vanwege het coronavirus de supermarkt vermeden. Qua omzet groeide de onlinesuper naar 500 miljoen euro in 2020.

Duizenden banen

Ondanks de geautomatiseerde werking zou het distributiecentrum duizenden banen opleveren. Picnic zegt dat het vooral om technici en ICT'ers gaat.
Het bedrijf heeft ook distributiecentra in Diemen, Eindhoven, Utrecht, Rotterdam, Zaandam, Berkel en Rodenrijs en Apeldoorn. Picnic startte in september 2015 in Amersfoort en heeft naar eigen zeggen inmiddels 650.000 klanten in ruim 125 Nederlandse plaatsen.
Het bedrijf breidde in 2018 uit naar Duitsland en maakte onlangs bekend ook in het Franse Valenciennes te beginnen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.