nieuws

Carl Wittrock wint Cultuurprijs Overijssel, Talentprijs naar Typhoon uit Zwolle

Carl Wittrock heeft de Cultuurprijs Overijssel gewonnen. Glenn de Randamie, alias Typhoon, kreeg de Talentprijs. De Overijsselse Cultuurprijs werd vanavond uitgereikt in het Wilminktheater in Enschede.
Het is de eerste keer dat de Cultuurprijs werd uitgereikt. De prijs is een initiatief van het uitgaansplatform OverUit en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Naast Wittrock waren ook zangeres Ilse DeLange en directeur Ralph Keuning van Museum de Fundatie in Zwolle genomineerd.

Carl Wittrock

Dirigent en componist Carl Wittrock uit Goor componeerde ter ere van het 200-jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden een speciaal muziekstuk en werd dit jaar ook al benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Commissaris van de Koning Ank Bijleveld roemde Wittrock vanavond. "Hij is een zeer bescheiden mens. Hij weet jonge musici te inspireren en hij brengt amateurorkesten in Overijssel tot grote artistieke hoogte." Wittrock werd uitgekozen door zowel een deskundige jury als een publieksstemming.

Talentprijs voor Typhoon

De talentprijs voor rapper Typhoon ging gepaard met een cheque van duizend euro. Ank Bijleveld zei over hem: "Typhoon raakt je echt met zijn teksten. Hij heeft een ongelooflijke muzikale virtuositeit. Typhoon komt keihard bij je binnen. Waar hij ook speelt, van Ridderzaal, via De Wereld Draait Door tot Lowlands: de tent gaat ondersteboven."
De Zwolse rapper debuteerde in 2007 solo met 'Tussen licht en lucht' en maakte de afgelopen jaren onder meer deel uit van de hiphopformatie Fakkelbrigade. In 2014 kwam zijn nieuwe album Lobi di Basi uit, waar hij de 3voor12 Award Beste Album 2014 voor kreeg.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.