nieuws

Spoorvervoerder CTT tevreden over Twentse spoorterminal in Bad Bentheim

De proef met een tijdelijke combi-terminal in Bad Bentheim loopt zo goed dat Combi Terminal Twente (CTT) op zoek is naar een 'vaste' plek in het Duits-Nederlandse grensgebied. Sinds kort laat CTT vanuit Rotterdam treinen rijden naar Bad Bentheim, waar de lading door vrachtwagens wordt overgenomen.
De Combi Terminal Twente is sinds begin september begonnen met de speciale containertrein vanuit de Rotterdamse haven. De trein rijdt nu drie keer per week, de CTT hoopt het aantal treinen in oktober op te kunnen voeren naar vijf per week.
Vooral in het Duitse gebied van de Euregio, richting Osnabrück, worden veel containers afgezet. Voorheen werd dat gebied alleen vanuit de Hamburgse haven bevoorraad, nu is volgens de CTT de route vanuit de Rotterdamse haven, via Bad Bentheim een goedkope.

CTT zoekt naar groter gebied

CTT is intussen al op zoek naar een veel groter gebied langs het spoor in het grensgebied waar een veel ruimere overslag kan worden gebouwd. Of die in in Duitsland of Nederland komt maakt het bedrijf niet veel uit. De prijs zal zeker een overweging zijn; de grond in Duitsland is een stuk goedkoper.
Nu nog komt driekwart van de containers die CTT vervoerd via het water aan in Hengelo. Het overige kwart kwam met de vrachtwagen. Maar als het succes van de containertrein doorzet, denkt de CTT dat kwart met de containertrein te gaan vervoeren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.