Extra Pfizer-vaccins voor GGD IJsselland om jonge vakantiegangers te kunnen vaccineren

De GGD in de Veiligheidsregio IJsselland kan vanaf vandaag extra veel mensen vaccineren met Pfizer. Met het oog op de vroege vakantieperiode in de regio noord heeft de GGD meer vaccins kunnen krijgen. De vaccins worden verdeeld over de vaccinatielocaties in Deventer, Hardenberg en Zwolle. Mensen die nog niet zijn gevaccineerd tegen corona en bijvoorbeeld binnenkort op vakantie gaan, kunnen dan in ieder geval met één prik op reis.

“Hoe eerder je je eerste vaccinatie krijgt, des te kleiner is het risico dat je met corona besmet raakt en ziek wordt", zegt Stafarts Jeugdgezondheidszorg en vaccineren Margot Baardse. "Bovendien bescherm je op deze manier niet alleen jezelf maar ook vrienden, familieleden en andere mensen die je ontmoet.”

Afsprakenlijn

Er melden zich veel jongeren aan voor een coronavaccinatie. De afsprakenslots lopen snel vol. De GGD IJsselland is blij dat er meer Pfizer-vaccins beschikbaar zijn, ook voor jongeren, zodat ze gewoon op vakantie kunnen. Baardse: “Om jongeren te helpen mag de afsprakenlijn van het RIVM iets meer of minder tijd plannen tussen de twee coronavaccinaties in. Zo kunnen zoveel mogelijk jongeren beschermd van de zomer genieten.”

De extra vaccins zijn niet beschikbaar voor de vaccinatielocaties in Dalfsen en Kampen. Reden is de sluiting van deze twee locaties in augustus, waardoor mensen daar niet meer terecht kunnen voor de tweede prik.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Deel dit artikel: