Restauratie Broederenkerk Deventer afgerond

Feest in de Deventer Broederenkerk. Na 2,5 jaar restaureren is de kerk dinsdagavond officieel heropend. In totaal is er voor 3,5 miljoen euro aan de kerk verspijkerd.Â

Het begon met het vervangen van het houtwerk in de nok. Dat was aangetast door de bonte knaagkever. Vervolgens is de buitenkant gevoegd, maar ook de binnenzijde van de kerk is compleet veranderd. Zo is er een tegelvloer met vloerverwarming in gekomen, is het orgel gerestaureerd en zijn de unieke heiligenbeelden opgeknapt. Ook is er een nieuw altaar, gemaakt van de oude communietafel.

Het Rijk betaalde 2 miljoen euro. Ook de provincie, gemeente en parochie deden een flinke duit in het zakje. Meest opvallende waren wel de verschillende sponsoracties. Zo konden Deventenaren en parochieleden de tegels van de vloer en de heiligenbeelden adopteren. Zo werd er genoeg geld bij elkaar gebracht om de restauratie te kunnen financieren. De komende avonden wordt er gevierd in de kerk, samen met de bouwers, parochieleden en omwonenden. Zondag zal kardinaal Eijk de viering bijwonen.

Meer over dit onderwerp:
Deventer Broederenkerk Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren