nieuws

Bewoners appartementen Enschede vrezen hoogbouw naast de deur

Bewoners van appartementencomplex 't Hardick in Enschede verzetten zich tegen de bouw van een flat van zeven verdiepingen in de buurt. Ze hebben een actiegroep gevormd die "De Eeuwige Ellende" heet.
Die naam is niet uit de lucht komen allen, legt woordvoerder Roy Koops van de actiegroep uit. "In het verleden zat er een bloemenzaak met de naam De Eeuwige Lente. Dat moet gesloopt worden en plaats maken voor dat enorme flatgebouw. Vandaar die naam."

Zeven verdiepingen gaat veel te ver

Hij snapt dat er iets moet gebeuren met het vervallen pand aan de Molenstraat. "Natuurlijk, dat snapt iedereen. Het ziet er niet uit. Maar een gebouw van zeven verdiepingen gaat ons gewoon veel te ver. En het komt ook veel te dichtbij. Het zijn appartementjes van 24 vierkante meter, in totaal 96 in het hoofdgebouw. En die kunnen straks dus allemaal bij ons naar binnen kijken. Dat kan toch niet de bedoeling zijn", legt Koops uit.

Bijna iedereen gaat bezwaar indienen

Het verzet onder de bewoners is groot. Van de 113 waren er onlangs tachtig bij een bijeenkomst waar de omstreden flat aan de orde kwam. ,,Bijna iedereen gaat een bezwaar indienen. En we gaan ook inspreken bij de gemeente. Ik denk dat we een goede kans van slagen hebben."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.