nieuws

'Gymlessen in sporthal in Tubbergen te onveilig voor leerlingen en docenten'

Sporthal in Tubbergen moet dicht: gemeente heeft vertrouwen in nieuwbouw
Sporthal in Tubbergen moet dicht: gemeente heeft vertrouwen in nieuwbouw
Scholengemeenschap St. Canisius stopt met onmiddellijke ingang met het geven van bewegingsonderwijs in de Burgemeester Verdegaalhal in Tubbergen. Dat meldt Tubbergennieuws.nl.
De middelbare school geeft aan dat de sporthal niet meer aan de eisen voldoet en kan niet meer instaan voor de veiligheid van leerlingen. Dat staat in een brief die naar ouders en verzorgers van leerlingen is gestuurd.

"Deze sporthal voldoet niet meer aan de eisen die gesteld worden voor het verzorgen van kwalitatief goed en veilig bewegingsonderwijs aan onze leerlingen en ook Arbo-technisch is het niet meer verantwoord dat onze collega's er nog lessen verzorgen", schrijft locatiedirecteur René Oude Alink namens de sectie Lichamelijk Onderwijs.

Vertrouwen in nieuwe sporthal

St. Canisius gaat de uren in de Tubbergse sporthal verdelen over de eigen gymzaal en enkele andere accommodaties binnen de gemeente. Onlangs liet de wethouder van Sport, Roy de Witte, nog weten alle vertrouwen te hebben in de nieuwbouw van een sporthal, ter vervanging van de Verdegaalhal. Canisius gaat ervan uit dat dit eind volgend jaar gerealiseerd is.
De gemeente Tubbergen ontkent dat de gymlessen in de Burgemeester Verdegaalhal een gevaar vormen voor de leerlingen en docenten. "Het gaat met name om de middelste hal. De nagalmtijd is daar te lang en dat wordt door de docenten als hinderlijk ervaren", laat een woordvoerster van de gemeente weten.

"Besluit van de gemeente"

Of de docenten doof worden van het kabaal, kan ze niet zeggen. "Er is sprake van een akoestisch probleem." Maar volgens de woordvoerster is er geen probleem voor de leerlingen die les krijgen in de hal, alleen voor de docenten die daar meerdere uren per dag aanwezig zijn.
"Het is een besluit van de gemeente om geen lessen meer in de hal te geven", aldus de woordvoerster.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.