nieuws

Van Hijum wordt in november opvolger gedeputeerde Rietkerk in Zwolle

CDA-Kamerlid Eddy van Hijum wordt per 1 november de opvolger van gedeputeerde Theo Rietkerk. Rietkerk begint 1 november als voorzitter van het College van Bestuur van onderwijsgroep Landstede.
Eerder werd al bekend dat Van Hijum lijsttrekker wordt bij de Statenverkiezingen volgend jaar maart. De wens van het CDA is om de vacature van gedeputeerde, die Rietkerk achterlaat, zo snel mogelijk goed in te vullen. Het CDA ziet in Eddy van Hijum de juiste persoon om, namens het CDA, als gedeputeerde aan te stellen voor de resterende coalitieperiode.

Kennis, ervaring en contacten

Van Hijum gaf, kort nadat bekend werd dat hij de beoogde lijsttrekker is bij de Statenverkiezingen, al aan niet uit te sluiten op 1 november al aan de slag te gaan in Zwolle. Nu de kogele door de kerk is, ziet hij het vooral als uitdaging om aan de slag te gaan met het versterken van de economie in Overijssel, zei hij in het programma Afslag Oost op Radio Oost
Met Van Hijum zegt de vertrouwenscommissie van het CDA de vacature optimaal te kunnen vervullen, vooral door de kennis, ervaring en contacten die Van Hijum heeft op economisch vlak.

"Dankbaar voor het vertrouwen"

"Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van de CDA-Statenfractie en zeer gemotiveerd me in te zetten voor Overijssel", reageert Eddy van Hijum op de voordracht. "Ik zie er naar uit om in nauwe samenwerking met mensen binnen en buiten het provinciebestuur te werken aan het versterken van de economie en de omslag naar duurzame energie."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.