Nutrilon

Supermarkt Jumbo in Hengelo, Haaksbergen en Goor is melkpoederdieven zat

Bij de Jumbo in Hengelo, Haaksbergen, Goor en Aalten is de melkpoeder van Nutrilon alleen nog te krijgen via de informatiebalie. In het winkelschap blijkt de babyvoeding niet meer veilig voor dieven.
Sinds een aantal babymelkschandalen in China is de poeder van Nutrilon enorm populair. "Het is een stukje goud momenteel", zegt supermarkteigenaar Tijn Leusink.
In eerste instantie vroegen opkopers of Leusink voor hen de babyvoeding in grote hoeveelheden wilde bestellen. Daar ging hij niet in mee. Dat mocht hij ook niet van het hoofdkantoor van Jumbo, vertelt de supermarkteigenaar. Daarna kwamen handelaren bij hem in de winkels om alle Nutrilon in één keer uit de schappen te halen en op te kopen.

Roofgoed voor dievenbendes

Nadat hij daar een restrictie op zette van maximaal twee pakken per klant, werd het roofgoed voor dievenbendes, zag Leusink. Na een flink aantal diefstallen, besloot hij het 'babygoud' achter de informatiebalie te leggen. Volgens eigen zeggen moesten de klanten er wel even aan wennen, maar nu blijken ze blij te zijn dat er in elk geval Nutrilon is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.