Veel klachten over Syntus buslijn 40 tussen Meppel en Zwolle

Reizigers van buslijn 40 tussen Meppel en Zwolle klagen steen en been over de drukke bussen in de ochtendspits. Het is zo druk dat mensen niet eens meer meegenomen worden. De bussen rijden in volle vaart langs de halte met wachtende reizigers heen.

Vooral in Rouveen, waar de bussen een tussenstop maken, hebben reizigers het moeilijk. Wie om tien over acht of half negen niet mee kan omdat de bus vol is, moet bijna veertig minuten wachten op de volgende aansluiting. Scholieren komen daardoor te laat op school en missen examens. Andere reizigers zijn te laat op hun werkplek.

Klacht bij Syntus en provincie Overijssel

Eén van die reizigers is Klaasje van der Haar-Bisschop uit Rouveen. Ze rijdt al sinds 1999 op het traject en zag het van kwaad tot erger worden. Samen met anderen heeft ze een klacht ingediend bij Syntus en de provincie Overijssel. Tot nu toe zonder resultaat.

Beide organisaties erkennen het probleem, maar hebben geen oplossing. Wel worden er incidenteel extra bussen in de ochtendspits ingezet. Vervoerder Syntus laat weten te werken aan een permanente oplossing. Vanaf december worden er mogelijk extra ritten op lijn 40 ingepland.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren