Campinggasten zijn geschrokken van nieuw zedenincident in Rheeze, maar blijven rustig

Gasten op camping De Zandstuve in Rheeze zijn geschrokken van het nieuws dat er zich gisteren opnieuw een zedenincident heeft afgespeeld. "Vreselijk, maar er wordt heel rustig gereageerd op de camping", zegt een gast.

De campingeigenaren willen niet reageren op het nieuws van gisteren. Ze verwijzen door naar de politie. Maar die wil er ook weinig over kwijt. De politie zegt wel dat de zaak van gisteren gelijkenissen vertoont met een eerder incident, afgelopen april. Toen was er een zedenincident in een toiletgebouw.

De politie laat desgevraagd weten geen verdere mededelingen te doen.

Gastenonderzoek

Gisteren werd er direct een onderzoek opgestart. Onder meer aan campinggasten wordt gevraagd of ze iets van de zaak afweten.

Verslaggever Chantal Everaardt staat bij de camping:

"Ineens loopt er politie, dan druppelt nieuws door", zegt de campinggast. Hij hoopt dat de politie diegene kan aanhouden, vooral omdat het de tweede keer is dat dit gebeurt. Het valt hem op hoe rustig men op de camping is, al wordt er ook meegeleefd met de getroffen familie.

Eerdere zaak

Vorig jaar werd er nog iemand veroordeeld voor zedenmisdrijven met twee meisjes (4 en 9 jaar) op campings in Rheeze en Stegeren. Een 58-jarige man uit Coevorden werd veroordeeld tot twintig maanden celstraf, waarvan twaalf voorwaardelijk en 240 uur werkstraf.

In april vorig jaar betrapten medewerkers van de camping in Rheeze de Coevordenaar toen hij een 9-jarig meisje betastte in de speeltuin. Hij had een knuffelkonijn bij zich.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
RHEEZE
Deel dit artikel: