nieuws

Rechtbank laat stalker uit Wierden onderzoeken door psychiater en psycholoog

Rechtbank Almelo
Rechtbank Almelo
Een vrouw uit Wierden wordt, ondanks dat ze dat niet wil, onderzocht door een psychiater en een psycholoog. Dat heeft de rechtbank bepaald. De vrouw staat voor de rechter omdat ze haar voormalige echtgenoot langdurig gestalkt zou hebben. De vrouw is daar al eerder voor veroordeeld.
De vrouw zou haar ex niet alleen per e-mail lastig gevallen hebben. Ze zou ook brieven overhandigd hebben aan kennissen van haar ex, dat omdat ze niet meer wist waar de man woont. Die zou namelijk zijn verhuisd om af te zijn van de stapels brieven en kaarten die de vrouw hem steeds zou sturen. De vrouw zou zelfs een visitekaartje achtergelaten hebben op het graf van haar voormalige schoonouders.

Vrouw vermoedt complot

Volgens de vrouw is de verdenking tegen haar een groot complot waar haar ex achter zit. De twee hadden ooit een goedlopend bedrijf samen, maar de vrouw is er nu van overtuigd dat haar ex haar opgelicht heeft. Volgens de vrouw heeft haar ex vrienden bij de politie en probeert hij haar nu achter de tralies te krijgen. Als dat niet lukt met deze stalkingszaak, dan gaan ze haar opsluiten voor moord vertelde ze de rechtbank.

Paranoïde en psychopathische stoornissen

Deskundigen die met de vrouw spraken denken dat ze aan paranoïde en psychopathische stoornissen lijdt. De vrouw is van mening dat er met haar niets mis is en ze heeft geweigerd om mee te werken met onderzoeken. Volgens de deskundigen is de kans groot dat ze zonder behandeling verder gaat met het stalken van haar ex. Ze raden dan ook aan dat de vrouw uitgebreid onderzocht wordt om er zo precies achter te komen wat er met haar mis is en hoe ze behandeld kan worden.
Binnen drie maanden staat de zaak opnieuw op zitting.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.