GGD Twente stopt met clusteronderzoeken, ook besmettingen Aspen Valley worden niet meer bijgehouden

De GGD Twente gaat niet meer onderzoeken hoeveel besmettingen er in groepen zijn ontstaan. Met deze zogenoemde clusteronderzoeken is de GGD gestopt, omdat de gezondheidsdienst het te druk heeft met het bellen van besmette mensen. Dat betekent ook dat de besmettingen veroorzaakt door de allereerste stapavond bij discotheek Aspen Valley in Enschede niet meer worden bijgehouden.

De teller van het aantal besmettingen bij de uitgaansavond op 26 juni in de Enschedese discotheek staat op 195. Daar blijft het dus vooralsnog bij. De GGD gaf al eerder aan dat het niet de verwachting is dat dat aantal nog veel zou oplopen.

Clusteronderzoeken

Het onderzoek van de GGD Twente na de stapavond in Enschede is een voorbeeld van een clusteronderzoek. Dan wordt onderzocht hoeveel mensen er tijdens een bepaalde gebeurtenis of samenkomst besmet zijn geraakt.

Daar stopt de GGD nu mee, omdat het te druk is met het informeren van mensen die na een coronatest besmet blijken te zijn. Dat zegt een woordvoerder van de GGD.

De GGD is sinds een paar dagen gestopt met die clusteronderzoeken. Volgens een woordvoerder worden ze weer hervat als het aantal besmettingen in Twente terugloopt.

Aspen Valley

Vooralsnog is er niets nieuws te melden over de vele besmettingen bij de Enschedese discotheek. Op de vraag hoe is zo mis kon gaan heeft de GGD nog geen antwoord en ook is het nog niet bekend met welke variant van het virus de jongeren besmet zijn.

Dat onderzoek wordt door het RIVM gedaan en zou binnenkort afgerond moeten zijn.

RTV Oost was aanwezig bij het feest in Aspen Valley:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
GGD TWENTE
Deel dit artikel: