nieuws

Thomas Lam in basis bij PEC Zwolle tegen oude club AZ

Thomas Lam staat zondag in de basis bij PEC Zwolle in de uitwedstrijd tegen zijn oude club AZ.
Mustafa Saymak is helemaal hersteld van zijn blessure en keert terug in het elftal. Niet als middenvelder, maar als rechteraanvaller. Jody Lukoki is niet volledig fit en begint op de bank. Ook Maikel van der Werff keert terug na een blessure en vervangt Trent Sainsbury.

Altijd lastig
PEC Zwolle is sinds afgelopen weekend weer medekoploper in de eredivisie dankzij de fraaie 3-1 zege op PSV. "Dat was een paar dagen leuk, maar verder hebben we daar niet heel lang van nagenoten", blikt Lam terug. "De wedstrijd tegen AZ komt er al weer snel aan. Daar ging aan het begin van de week de focus al weer op."
AZ is namelijk een 'angstgegner' voor PEC Zwolle. Tegen de Alkmaarders werd nog geen punt gepakt sinds de promotie naar de eredivisie. "AZ is een voetballende ploeg en ze hebben ook veel fysiek. Het is altijd lastig om daar tegen te spelen. En vooral thuis zijn ze altijd vrij sterk. Maar ik heb wel het idee dat we zondag kunnen winnen als wij in goeden doen zijn."

Kers op de taart
Lam maakte deze zomer de overstap van AZ naar PEC Zwolle en kent de tegenstander van zondag dus goed. "Of ik nog tips aan de trainer heb gegeven over de zwakheden van AZ? Die hadden ze zelf al gezien in de video-analyse, maar ik heb een paar aanvullingen kunnen geven. Zoals wie er waarschijnlijk gaan spelen en wat hun tactiek zal zijn."
De wedstrijd in het AFAS Stadion wordt in ieder geval een bijzonder voor Lam: "Als ik zeg dat het me niks doet om terug te keren, dan lieg ik. Ik vind het heel leuk om even terug te keren in Alkmaar en mijn oude ploeggenoten weer te zien. Ik hoop er een leuke wedstrijd van te maken en drie punten mee te nemen, dat zou de kers op de taart zijn."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.