Nieuws

Zomer in Overijssel dag 3: verregende ballonvaart, Rob Harmeling en bierbrouwerij Othmar

Op de derde dag van de RTV Oost-zomertour streek de karavaan neer in Ootmarsum, beter bekend als Siepelstad. Ootmarsum staat niet alleen bekend om kunst, maar ook om de kwalitatief goede uien (siepels). In het 'oortje' van Twente, vlak bij de Duitse grens, gaan verslaggevers Bert, Bart, Lotte en Monique op pad om allerlei ins en outs van de streek te leren kennen.
Voor Lotte stond een prachtige ballonvaart op het programma. Inderdaad stond: het regenachtige weer gooide roet in het eten. Toch wilde Lotte graag een kijkje nemen bij ballonvaarder Martijn Hoogeslag, die met zijn 20 jaar de jongste commerciële piloot van Nederland werd.
Voor Bert van Losser stond er een sportieve activiteit op het programma. De beentjes moesten rond, want hij stapte samen met Rob Harmeling op de fiets. Harmeling won in 1992 de derde etappe van de Tour de France. Ook nam hij deel aan de Olympische Spelen van 1988.
Monique ging met de huifkar op pad door het Springendal. Landschapsdeal Noordoost Twente heeft begin deze maand een pluim uitgereikt aan Walter Brunninkhuis voor duurzaam landschapsbeheer. De Landschapsdeal zet zich in voor duurzaam beheer van landschapselementen tegen een eerlijke beloning.
Tot slot brachten we een bezoek aan bierbrouwerij Othmar. Dirk Heupink is met zijn zwager druk bezig met de bouw van een nieuw complex waarin een klein tabaksmuseum, een bierspa en een aantal herbergkamers komen. Een nieuwe toeristische trekpleister voor dit kunststadje…

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.