Nieuws

Veel faillissementen deze week in Overijssel: zeven bedrijven op de fles

Veel faillissementen deze week in Overijssel: zeven bedrijven op de fles
Veel faillissementen deze week in Overijssel: zeven bedrijven op de fles © RTV Oost
Veel faillissementen deze week in Overijssel. In totaal gingen zeven bedrijven op de fles.
Een van de meest in het oog springende faillissementen is die van Eden Advanced Technologies in Enschede. Nadat het zaadje voor dit bedrijf al in 2016 werd geplant door drie studenten van de Universiteit Twente, werd begin vorig jaar de onderneming gelanceerd.
Het bedrijf richtte zich op de ontwikkeling van verticale landbouwmodules. Daardoor was het volgens de bedenkers mogelijk om landbouwgewassen het hele jaar door en overal te laten groeien. "Met 98 procent minder water." De onderneming kwam echter nooit echt van de grond.

Dating

Verder ging in de regio Twente het aannemingsbedrijf Wilbrink Bouw uit Almelo bankroet.
Ook Marcies BV in Enschede ging failliet. Het bedrijf doet ook zaken onder de handelsnaam MeetYou Holding. Dit laatste bedrijf is gelinkt aan een website die zich met dating bezighoudt.

Vinger aan de pols

Ook HC@Home uit Zwolle werd failliet verklaard. Deze onderneming ontwikkelde een systeem, waarbij chronisch zieke patiënten met hun mobieltje hun eigen medische situatie in de gaten kunnen houden.
VGH in Wesepe helpt onder meer bedrijven en organisatoren van evenementen aan verkeersregelaars. Volgens gegevens van de Kamer van Koophandel werd het bedrijf eerder dit jaar ingeschreven. Deze week werd het faillissement uitgesproken.
Ook voor Codip International in Oldemarkt, sinds 1998 actief in de financiële branche, viel het doek.
De groothandel in auto-onderdelen Pospta in Deventer ging afgelopen week eveneens op de fles.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.