nieuws

Handbalsters Dalfsen uitgeschakeld in Champions League

Myrthe Schoenaker
Myrthe Schoenaker
De handbalsters van Sercodak Dalfsen hebben zaterdagmiddag niet weten te stunten tegen FTC Rail Cargo Hungaria. In het Duitse Leipzig ging de ploeg van trainer Peter Portengen met 33-25 onderuit en is daardoor uitgeschakeld in de Champions League.
Dalfsen wist zich nog nooit te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League en trof met de Hongaarse opponent een ploeg die het Europese toernooi wil winnen. Het klassenverschil was vooral in de beginfase duidelijk. Dalfsen keek na tien minuten al tegen een achterstand van zeven punten aan. Na het angstige begin herstelde Dalfsen zich aardig en keek halverwege tegen een 20-14 achterstand aan.
In het tweede bedrijf wist de ploeg van Portengen de schade te beperken tegen de Hongaarse grootmacht. Uiteindelijk werd het 33-25 voor FTC Rail Cargo Hungaria. Bij Dalfsen was Myrthe Schoenaker met zeven doelpunten de productiefste speelster. Dalfsen speelt zondag tegen het Wit-Russische BNTU BelAz Minsk Reg. Bij een zege plaatst Dalfsen zich voor de derde ronde van de EHF Cup Winners Cup. Bij een nederlaag begint Dalfsen in de tweede ronde.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.