nieuws

Go Ahead Eagles geeft zege bij ADO Den Haag uit handen door fout Cummins

Go Ahead Eagles heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. De ploeg van trainer Foeke Booy kwam in de Hofstad op voorsprong, maar het werd uiteindelijk 1-1 in het Kyocera Stadion.
Go Ahead Eagles was gehavend en moest vier basiskrachten missen tegen ADO Den Haag. De bezoekers hadden dan ook moeite het spel te maken. Go Ahead Eagles kreeg in de eerste helft nauwelijks kansen en ook ADO Den Haag liet niet veel zien. ADO had wel de beste mogelijkheden, maar Erik Cummins hield zijn doel schoon. Wel werd er een doelpunt van ADO Den Haag afgekeurd vanwege buitenspel.
In het tweede bedrijf veranderde het spelbeeld nauwelijks. ADO Den Haag was iets sterker, maar wist Go Ahead Eagles niet aan het wankelen te brengen. Toch kwamen de bezoekers uit Deventer op voorsprong. Invaller Teije ten Den kopte een voorzet via de rug van Timothy Derijck binnen, 0-1. ADO Den Haag ging op jacht naar de gelijkmaker, maar was aanvallend onmachtig. De thuisploeg werd geholpen door Go Ahead-doelman Erik Cummins. De sluitpost verwerkte een wanhopige poging van Aaron Meijers slecht, waarna Michiel Kramer de rebound eenvoudig kon afmaken, 1-1. ADO Den Haag zette in de slotfase nog aan, maar het bleef bij 1-1. Go Ahead Eagles kon de thuisploeg in de counter ook geen pijn doen.
ADO Den Haag - Go Ahead Eagles 1-1 (0-0)
0-1 Derijck (60/eigen doelpunt)
1-1 Kramer (84)
Arbiter: Van de Graaf
Geel: Kanon (ADO Den Haag), Duits (Go Ahead Eagles)
ADO Den Haag: Hansen, Zuiverloon, Derijck, Kanon, Meijers, Kristensen, Jansen (Bakker/75), Malone (Alberg/23), Schet (Houtkoop/62), Kramer, Van Duinen.
Go Ahead Eagles: Cummins, Nieuwpoort, Schenk, Van der Linden, Wijnaldum, Van Ooijen (Lambooij/63), Overgoor, Duits (De Bondt/79), Rijsdijk, Lewis, Reimerink (Ten Den/57).
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.