Metaalsector bereikt akkoord nieuwe cao met loonsverhoging voor werknemers

De metaal- en elektrotechnische sector heeft met werkgeversorganisatie FME en vakbonden FNV en CNV een akkoord bereikt over een nieuwe cao. De 160.000 werknemers krijgen uitgesmeerd over 2 jaar 5.3 procent salaris erbij. Met het akkoord komt een einde aan de estafettestaking bij onder andere Scania en Tata Steel. Ook bij metalektrobedrijven Bosch en Trivium uit Deventer legden medewerkers voor 24 uur het werk neer.

Het principe-akkoord dat nu is bereikt, moet nog wel worden goedgekeurd door de achterban van de werkgeversorganisatie en leden van vakbonden. Die laatste hebben tot de tweede week van september om hun stem uit te brengen.

Salarisverhoging

De salarisverhoging van 5.3 procent is een stuk beter dan het bod van 2.25 procent begin dit jaar. Daarmee gingen de bonden niet akkoord, omdat de koopkracht dan achteruit zou gaan. De nieuwe afgesproken verhoging gaat in twee stappen plaatsvinden. Vanaf begin juli krijgen de werknemers in de metaalbranche er 2.3 procent bij, volgend jaar februari volgt nog eens 3 procent.

Verder eisten de bonden dat er in de cao betere afspraken zouden komen over de balans tussen werk en privé. Ook wilden ze dat jongeren in de sector niet meer in een lagere salarisschaal zouden belanden, zodat de sector interessanter wordt voor jonge medewerkers. Ook wilden de bonden een regeling waarbij oudere werknemers eerder kunnen stoppen met werken. Beide eisen zijn ingewilligd. Verder zijn er ook afspraken gemaakt om te grote werkdruk tegen te gaan.

Werkgevers

Werkgevers noemde de looneisen onhaalbaar, onder andere door de impact van de coronacrisis. Bedrijven die het door de crisis zwaar hebben, kunnen nu de loonsverhoging onder bepaalde voorwaarden uitstellen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Deel dit artikel: