Nieuws

Ophef in Kampen: man gooit tientallen dakpannen op politieauto

De Buiten Nieuwstraat in Kampen is vanavond afgezet geweest vanwege een man die vanaf een dak dakpannen op straat gooide. Hij wierp tientallen dakpannen op de straat en op een politieauto. De 60-jarige Kampenaar is inmiddels aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.
De achtergrond van het incident is nog niet duidelijk. Volgens buurtbewoners was de man een dag eerder ook al aangehouden bij een terras in het centrum van Kampen. Volgens de politie staan dit incident daar los van.

Glaasje water

De man zou hebben aangebeld bij een appartementencomplex in de Buiten Nieuwstraat en hebben gevraagd om een glaasje water. Toen hij binnen een kop koffie kreeg van bewoners, vluchtte hij het dak op om vervolgens met dakpannen te gaan gooien.
Behalve de politieauto raakten ook twee andere auto's zwaar beschadigd door de rondvliegende dakpannen. In de straat is een ravage ontstaan. Een arrestatieteam van de politie heeft de man aan kunnen houden. Dit is gelukt met behulp van een onderhandelaar.

Ravage

Het incident zorgde voor een puinhoop in de straat. Buurtbewoners begonnen na de aanhouding al met het schoonvegen van de straat. Waarschijnlijk moet er ook vrijdag overdag nog puingeruimd worden.
Speciale eenheden van de politie opgeroepen voor arrestatie
Speciale eenheden van de politie opgeroepen voor arrestatie © News United / Stefan Verkerk
Politieauto doelwit van 'dakpangooier'
Politieauto doelwit van 'dakpangooier' © PNN

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.