Tot hottub verbouwde giertank in Ambt Delden strak in de lak en klaar voor de zomer

Hij had er al een paar testritjes op zitten, Bjarne ter Keurs uit Ambt Delden, maar vandaag was zijn giertank-verbouwd-tot-hottub dan echt helemaal af. En daar moest de vriendengroep van Bjarne meteen gebruik van maken, want het gevaarte is zo populair dat het de komende weken bijna elk weekend verhuurd is.

Vijf jaar geleden al ontstond het idee voor de hottub en werd de giertank aangeschaft. "Toen hebben we al de bovenkant er af gesneden, maar eigenlijk is hij daarna jarenlang blijven staan." Corona was in dit geval de uitkomst. "We hadden vorig jaar een heel zomer bijna niets te doen, dus toen zijn we er echt aan gaan klussen." Ook vrienden Yannick en Gijs hebben hard gewerkt aan de hottub en maken er dankbaar gebruik van.

Bjarne en z'n vrienden bij de houtkachel die de hottub verwarmt (Foto: RTV Oost )
Bjarne en z'n vrienden bij de houtkachel die de hottub verwarmt (Foto: RTV Oost )

Houtkachel

Het resultaat mag er zijn, de hottub wordt verwarmd door een heuse houtkachel. "De temperatuur loopt op tot zo'n 40 graden." Omdat de vrienden geen risico willen lopen is iedereen van de groep voor vandaag speciaal getest op corona. "Zodat we daar vandaag in elk geval geen rekening mee hoeven te houden."

De hottub legde vandaag ongeveer de route Delden-Borne-Saasveld af. Mocht je hem gezien hebben en willen weten hoe knus het badderen eraan toe gaat? Kijk deze video:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
DELDEN BORNE SAASVELD
Deel dit artikel: