Nieuws

Korpsen IJsselland schieten Limburg te hulp

brandweerboot (ter illustratie)
brandweerboot (ter illustratie) © Stefan Verkerk
Reddingsboten van de brandweerkorpsen Kampen, Zwolle, Olst, Deventer en Zwartsluis zijn met bemanning naar Limburg afgereisd om daar te helpen in de zwaar getroffen provincie. Door het wassende water zijn dorpen en steden ondergelopen en duizenden mensen geëvacueerd.
De reddingsbrigade heeft in de overstroomde gebieden hulp nodig en korpsen uit het hele land schieten te hulp. De vijf korpsen van de Veiligheidsregio IJsselland zijn samen met een officier van dienst naar Meerssen gegaan, waar de dijk vanmiddag doorbrak. Door snel handelen van de lokale brandweer en defensie is dat gat in de dijk inmiddels gedicht. De IJsselland korpsen blijven voorlopig stand-by staan, later wordt bepaald of zij in andere delen van het zwaar getroffen Limburg worden ingezet.
Ook brandweer korps Olst voor assistentie naar Limburg vertrokken.#watersnoodlimburg pic.twitter.com/W3863wrM8m
— Bennie Vlaskamp (@VlaskampBennie)
">
Woordvoerder Van Zoelen van de Veiligheidsregio IJsselland laat weten dat er door het hele land mankrachten klaar staan om te helpen als de regio Limburg daar om vraagt. "We maken als het ware een lijst van beschikbare mannen en vrouwen, als het nodig is kunnen wij met een druk op de knop mensen sturen. Je moet wel rekening houden met de bezetting van de eigen korpsen om hier de veiligheid te bewaren, maar als het nodig is staan wij klaar."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.