nieuws

Floortje Schoevaart winnares Willem Wilmink Prijs voor beste kinderlied

Floortje Schoevaart neemt Willem Wilmink Prijs voor beste kinderlied in ontvangst
Floortje Schoevaart neemt Willem Wilmink Prijs voor beste kinderlied in ontvangst
Floortje Schoevaart heeft de Willem Wilminkprijs gekregen voor het beste kinderleid van 2014. Ze kreeg de prijs voor haar lied Op de markt.
De Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied wordt eens in de twee jaar uitgereikt. Aan de prijs is een geldbedrag van 5.000 euro verbonden en een oorkonde. De prijs is een initiatief van Stichting Willem Wilminkfestival, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.
Op de markt is volgens de jury het beste lied omdat het een eenvoudig verhaaltje lijkt, maar er toch heel veel emoties in de tekst zijn verwerkt. Het verhaal dat het lied vertelt, is geschreven in de gewoonste woorden. Het gaat over een kind dat zijn oma op de markt ziet en er naar toe rent. Dan blijkt dat het oma helemaal niet is. Het kind bedenkt zich dan dat dit ook helemaal niet kan, want oma is dood. In de paar minuten dat het lied duurt, komt er een hele rits aan emoties langs, stelt de jury.
Floortje Schoevaart is schrijver voor onder meer Sesamstraat, sneldichter en columnist. Ze werd al twee keer eerder genomineerd voor de Willem Wilminkprijs. In 2001 met het lied 'Merel' en in 2012 met haar lied 'Springen'. Net als bij het lied 'Op de markt' werd de muziek bij die twee liedjes ook geschreven door Henny Vrienten.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.