nieuws

Brandweer rukt uit voor ongelukje in scheikundelokaal Reggesteyn in Nijverdal

De brandweer is vanmorgen in Nijverdal opgeroepen voor een ongelukje in het kabinet van het scheikundelokaal van CSG Reggesteyn in Nijverdal. Door het ongelukje dreigde een explosie.
Een onderwijsassistent had in de vestiging aan de Noetselerbergweg natrium willen bijvullen, wat onder olie moet worden gezet. Maar mogelijk was de olie vervuild met water waardoor een chemische reactie ontstond, die tot een kleine ontploffing kon leiden.

Na de bel even in klas blijven

"Op school is natuurlijk maar een kleine hoeveelheid aanwezig maar een ontploffing van tien vierkante meter kan al flinke gevolgen hebben", aldus manager facilitaire organisatie Draaijer. Volgens Draaijer zijn geen klaslokalen ontruimd, maar is ze wel gevraagd even in de klas te blijven nadat de bel ging na afloop van de les. "Maar toen was het eigenlijk al rustig."
De fles met de reactie is naar buiten gebracht en op een afgesloten plek onderdak neergezet. Draaijer: "Het was al aan het gisten." Een explosie heeft zich niet voor gedaan. "Maar omdat het natrium onrustig is geweest, bestellen we toch nieuwe." Een gespecialiseerd bedrijf komt de fles vandaag ophalen.
Volgens de brandweer heeft de school goed gehandeld en is de procedure goed gevolg. Draaijer is daar blij om: "Je hebt wel de verantwoordelijkheid voor 1200 leerlingen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.