Nieuws

Ook in Mariënheem wordt de N35 opgeknapt

Drukte op de N35 in Mariënheem
Drukte op de N35 in Mariënheem © RTV Oost / Emiel Geerding
De N35 bij Mariënheem wordt aangepakt om de verkeersveiligheid te verbeteren. Zo worden de afslagen naar de Keizerveldweg en Schoonhetenseweg afgesloten. Ook krijgt de N35 een nieuwe aansluiting naar het bedrijventerrein het Fiester.
Daarnaast wordt er een fietsstraat aangelegd aan de noordzijde van de N35, ten westen Mariënheem. Er wordt verder gekeken naar andere maatregelen, zodat nu bestaande oversteken op de N35 kunnen worden weggehaald. Hierbij wordt gekeken naar het aanleggen van nieuwe ontsluitingen naar woningen en bedrijven.

'Moest wat gebeuren'

Wethouder Wout Wagenmans van Raalte is blij met de plannen die er liggen. "Iedereen is hier happy mee. We hebben allemaal wat water bij de wijn gedaan zodat dit mogelijk kon worden. Er moest ook wat gebeuren." Eerder werd besloten om de aanleg van bajonetkruispunten ten westen en oosten van Mariënheem niet door te laten gaan. De bajonetkruispunten bij Heino konden wel door gaan. "Bajonet had onze voorkeur, we zaten aanvankelijk in een patstelling. Dit is het beste alternatief. Het belangrijkste is nu dat de verkeersveiligheid verbeterd wordt."
Afgelopen vrijdag werd al duidelijk dat er bij Haarle een viaduct wordt aangelegd. Het is nog niet duidelijk wanneer de aanpassingen in Mariënheem en Haarle afgerond moeten zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.