nieuws

Goed voorjaar voor campings Overijssel, aantal buitenlandse toeristen verdubbeld

Kamperen
Kamperen
De campings in Overijssel kijken terug op een uitstekend voorjaar. Dat meldt regiomarketingbureau MarketingOost. Opvallend detail: het aantal buitenlandse kampeerders in deze periode is verdubbeld.Â
In de maanden april, mei en juni trokken 162.000 kampeerders naar Overijssel. Dat is 35 procent meer dan dezelfde periode vorig jaar. Landelijk gezien steeg dit aantal met 5 procent. Dat blijkt volgens Marketing Oost uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

'Fantastische accommodaties en intensieve promotie'

De goede cijfers zijn volgens Henk van Voornveld, directeur van MarketingOost, niet toevallig: "Er zijn verschillende factoren die een rol spelen. Ten eerste hebben we in Overijssel fantastische accommodaties, waaronder tien van de 39 beste campings die Nederland rijk is. Ten tweede hebben wij zowel in het binnen- als buitenland onze toeristische regio’s intensief gepromoot, bijvoorbeeld met de Duitslandcampagne 'Das Andere Holland' en campagnes in Vlaanderen."
Dat het aantal buitenlandse toeristen dat in Nederland kampeert toeneemt, verbaast Van Voornveld evenmin: "Het aantal buitenlandse toeristen stijgt. In 2013 bezochten 12,8 miljoen buitenlandse toeristen ons land, 5 procent meer dan het jaar ervoor. In tegenstelling tot de binnenlandse toerist, houden zij niet de hand op de knip. En deze buitenlandse toerist weet Overijssel steeds beter te vinden. Kijk bijvoorbeeld naar WaterReijk, waar Giethoorn één van de hotspots is voor de Chinese toerist. Zelfs de dienstregeling in de bus wordt vertaald naar het Chinees."

'Niet te vroeg juichen'

Ondanks de positieve cijfers van het CBS, moet niet te vroeg worden gejuicht: "De kampeersector heeft het de afgelopen jaren niet makkelijk gehad en de rendementen staan nog onder druk. Daarnaast blijft het belangrijk dat we onze bestemmingen onder de aandacht blijven brengen van nationale en internationale bezoekers en dat onze accommodaties en faciliteiten blijven innoveren", besluit Van Voornveld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.