Sport

PEC Zwolle boekt tegen Helmond Sport eerste oefenzege

PEC Zwolle heeft vanmiddag de eerste zege in de oefencampagne geboekt. In het eigen stadion zagen zo'n duizend toeschouwers hoe Helmond Sport met 3-0 werd verslagen.
Halverwege stond het al 1-0 door een goal van Samir Lagsir. De middenvelder kreeg de bal voor zijn voeten na een gekraakt schot van Thomas van den Belt en kon daarna eenvoudig doelman Robin Mantel van Helmond Sport verschalken.

Afjagen

PEC Zwolle nam vanaf het eerste fluitsignaal het heft in handen, stak veel energie in het afjagen van de tegenstander, maar had - niet voor het eerst deze voorbereiding - moeite om tot kansen te komen. De grootste mogelijkheid ontstond nog na een uittrap van de Helmond Sport-doelman, die via Lagsir net naast caramboleerde.
Verdedigend gaf PEC Zwolle ook niet veel weg in de eerste helft, alleen spits Jordy Thomassen kreeg twee mogelijkheden, maar hij had zijn vizier niet op scherp staan.

Voet en Gangstad scoren

Na rust leek Helmond Sport op gelijke hoogte te komen door een treffer van Arno van Keilegom, maar het doelpunt van de invaller werd afgekeurd vanwege buitenspel. Vlak daarna kopte Siemen Voet raak uit een vrije trap van Pelle Clement: 2-0. In de slotfase maakte de Noor Hakon Gangstad er met een goed geplaatst schot ook nog 3-0 van voor PEC.
Na een remise tegen Borussia Dortmund onder 23 en nederlagen tegen FC Volendam en FC Twente is PEC Zwolle nu dus van de hatelijke nul af, qua overwinningen. Zaterdagmiddag is de volgende oefenwedstrijd. Dan komt SC Cambuur op bezoek.