nieuws

Minder eerstejaars bij studentenverenigingen in Enschede dan eerder gemeld

Minder nieuwe studenten bij studentenverenigingen dan  werd gedacht
Minder nieuwe studenten bij studentenverenigingen dan werd gedacht
Er klopt niets van de cijfers die de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV) eerder deze maand met grote trots naar buiten bracht.
Het aantal studenten dat zich dit jaar had ingeschreven bij een studentenvereniging zou met maar liefst 12 procent zijn toegenomen vergeleken met 2013, zo luidde het heuglijke nieuws.

Landelijke groei slechts 2 procent

In steden als Enschede en Tilburg zou het aantal nieuwe leden zelfs 40 procent hoger zijn dan het jaar ervoor. Uit onderzoek van Univers, het weekblad van de Universiteit Tilburg, blijkt echter dat de realiteit daar schril bij afsteekt. Na een correctie blijkt dat de landelijke groei slechts 2 procent bedraagt en dat de groei in Enschede en Tilburg dus ook fiks lager ligt.
Het foutieve hosanna-verhaal komt voort uit een verkeerde berekening door de LKvV. In plaats van de daadwerkelijk nieuwe leden te tellen, is namelijk uitgegaan van het aantal inschrijvingen, hetgeen een scheef beeld creëert. Het komt vaak voor dat mensen zich na hun eerste inschrijving alsnog bedenken en terugkrabbelen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.