Nieuws

Kunstenaar pimpt oude lantaarnpalen in Dalfsen: “Ze noemen me de paalkunstenaar”

Normaal gesproken werkt hij in zijn atelier op een doek of maakt hij creatieve ontwerpen voor T-shirts. Kunstenaar Pieter Zandvliet hoefde echter niet lang na te denken toen hem een ander soort opdracht werd aangeboden. “De lantaarnpalen in het centrum van Dalfsen konden wel een beetje fleurigheid gebruiken”, vertelt de kunstenaar.
De lantaarnpalen in het centrum van Dalfsen staan een beetje schuin, zijn volgeplakt met stickers en zijn niet bepaald een lust voor het oog. “We hoorden dat de lantaarnpalen over een aantal maanden vervangen zouden worden. Het leek ons toen erg leuk om deze palen nog eens te pimpen, zodat ze in de laatste maanden toch nog wat bekijks trekken”, zegt Willeke Lindenburg. Ze benaderde kunstenaar Pieter Zandvliet om de lantaarnpaal voor haar speelgoedwinkel op te knappen. “Al gauw wilde meerdere ondernemers meedoen.”

Vervangen

Ondanks het nieuwe uiterlijk van de lantaarnpalen blijven ze dus geen jaren meer staan. In fases worden de lantaarnpalen in het centrum van Dalfsen vervangen. Toch blijven de kunstwerken van Pieter nog wel even te zien. "Ik verwacht wel tot het einde van het jaar", aldus de kunstenaar.

Dalfsen rocks

Op de lantaarnpaal die Pieter onder handen heeft genomen, worden typische Dalfser plekken afgebeeld. Zoals de Zwevende Kei. “Daarnaast gebruik ik ook mijn eigen fantasie. Het wordt een mooi geheel.” Naast Pieter hebben ook andere kunstenaars aangeboden om te helpen.
“Het is een mooie samenwerking tussen ondernemers en lokale kunstenaars geworden”, zegt de trotse Willeke. “En we kunnen altijd nog kunstenaars gebruiken. Zij kunnen zich aanmelden op de site van Kunst om Dalfsen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.