Maanden cel geëist tegen Almeloër voor stalken ex-vriendin

Het Openbaar Ministerie heeft tegen een 34-jarige man uit Almelo negen maanden cel, waarvan één maand voorwaardelijk, geëist. De man zou vorig jaar zomer zijn ex-vriendin honderden berichtjes per dag gestuurd hebben. Ook drong de man de woning van zijn voormalige schoonouders in Rijssen binnen. De ex en haar kinderen verstopten zich uit angst op de bovenverdieping.

Ook de huisbaas van de Almeloër krijgt het zwaar te verduren. De 34-jarige heeft waanbeelden van beestjes in zijn huurhuis en trekt daarom de vloerbedekking kapot. Ook zet hij de badkamer onder water.

Psychose

Deskundigen denken dat de man in een psychose zat toen hij zo ontspoorde. Die psychose was mogelijk veroorzaakte door de combinatie van zijn stoornis en drugsgebruik. De 34-jarige loopt de helft van zijn leven al bij de geestelijke gezondheidszorg.

Met de strafeis van de officier van justitie komt er een eind aan het voorarrest van de Almeloër. De man wordt opgenomen in een kliniek in Balkbrug. De rechter doet op 3 augustus uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
ALMELO RECHTBANK ALMELO
Deel dit artikel: