Zedendelicten camping Rheeze waarschijnlijk gepleegd door zelfde dader

De politie gaat er vanuit dat de twee zedendelicten op camping De Zandstuve in Rheeze door dezelfde man zijn gepleegd. Dat werd vanavond bekend tijdens het programma Opsporing Verzocht waarin beide zaken aan bod kwamen. Ook riep de politie campinggasten op zich te melden als ze zijn aangesproken of lastiggevallen door een man.

Het gaat om twee zedendelicten in korte tijd bij eenzelfde toiletgebouw op een camping in Rheeze. Het eerste voorval vond plaats op 25 april, het tweede vorige week maandag 12 juli. Beide keren vond het incident plaats tussen 15.30 en 16.00 uur 's middags en was een kind het slachtoffer.

Signalement

De politie verspreidde eerder al een signalement van de man naar aanleiding van het voorval vorige week maandag. Het zou gaan om een Nederlands sprekende man tussen de 20 en 40 jaar oud. Hij droeg een donkere pet, korte broek, zwart shirt en slippers tijdens het incident vorige week. Na het voorval zou hij mogelijk op de fiets vanaf de camping zijn vertrokken.

In eerste instantie zei de politie de overeenkomsten tussen beide delicten te onderzoeken. Vanavond werd tijdens het opsporingsprogramma duidelijk dat de hulpdienst er rekening mee houdt dat beide delicten door dezelfde man zijn gepleegd.

Foto's en video's

Ook riep de politie mensen op zich te melden als er meer kinderen op deze of naastgelegen campings zijn aangesproken of lastiggevallen door een onbekende man. Daarnaast vroeg de politie campinggasten hun foto's en video's te delen waarop onbekenden staan. Hetzelfde verzoek geldt voor dashcambeelden uit de omgeving.

Daarbij werd benadrukt dat mensen niet zelf hun beeldmateriaal moeten gaan filteren op basis van het signalement van de mogelijke dader. "We willen er zeker van zijn dat we geen beelden missen", zei een woordvoerster van de politie daarover.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
RHEEZE VECHTDAL HARDENBERG 112 NIEUWS
Deel dit artikel: