Nieuws

Man aangehouden die dreigde zichzelf in brand te steken in stadskantoor Enschede

Bij het stadskantoor probeerde iemand zichzelf in brand te steken.
Bij het stadskantoor probeerde iemand zichzelf in brand te steken. © Dennis Bakker
De politie in Enschede heeft aan het eind van de ochtend een man aangehouden die zichzelf in brand dreigde te steken. Dat gebeurde in het stadskantoor aan de Hengelosestraat. Het gebouw werd korte tijd ontruimd, maar is inmiddels weer toegankelijk.
Volgens de gemeente had de man zichzelf overgoten met benzine, en liep hij vervolgens het Stadskantoor aan de Hengelosestraat binnen. Het interventieteam van de gemeente heeft de man gekalmeerd. Volgens de gemeente gaat het om een voor hen onbekende man.
"Het ging om een wanhopige man", zegt een gemeentewoordvoerder. "De politie en brandweer waren snel ter plaatse. Het was druk in het Stadskantoor, de politie heeft het kantoor snel ontruimd."
De hulptroepen rukten massaal uit. Behalve meerdere politie-eenheden waren ook een ambulance en brandweer naar het Stadskantoor gekomen. De man werd kort nadat de politie arriveerde gearresteerd; hij is naar het politiebureau overgebracht. Op foto's is te zien dat de politie een fles met vloeistof in beslag heeft genomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.