Forse stijging: 26 corona-opnames in ziekenhuizen Overijssel in week tijd

Het aantal ziekenhuisopnames in Overijssel is de afgelopen zeven dagen hard toegenomen. In de ziekenhuizen werden 26 mensen met COVID-19 opgenomen. Een week eerder waren dat er nog vijf. De coronasituatie in IJsselland is vanmiddag bestempeld als 'zeer ernstig'. In de Veiligheidsregio geldt nu het hoogste risiconiveau.

In Twente was de coronasituatie al op het hoogste risiconiveau. Dat niveau wordt bepaald op basis van het aantal positieve tests en het aantal ziekenhuisopnames. Daarbij wordt rekening gehouden met het aantal inwoners.

Ziekenhuisopnames

De afgelopen zeven dagen zijn elf mensen in IJsselland opgenomen in het ziekenhuis. Een week eerder waren dat er nog twee. 1.792 inwoners testten positief op het virus.

Twente telde de afgelopen zeven dagen 2.595 nieuwe besmettingen. Vijftien mensen moesten in Twente worden opgenomen in het ziekenhuis, tegenover drie die week ervoor.

Ter indicatie: vorig jaar rond deze tijd lagen er amper tot geen coronapatiënten in de Overijsselse ziekenhuizen.

De GGD kijkt voor het aantal besmettingen nadrukkelijk naar de weekcijfers. "De dagkoersen wisselen vaak sterk, voor een betrouwbaar beeld duiden we het met de weekcijfers", aldus de GGD.

Geen directe gevolgen

De verhoging van het risiconiveau in IJsselland heeft geen directe gevolgen. Ruim een week geleden zijn de regels aangescherpt, zoals het verbod op meerdaagse festivals en evenementen en vroegtijdige sluiting van de horeca. Deze strengere regels gelden voor het hele land, in elk geval tot en met 13 augustus.

Nederland telt vier risiconiveaus voor het coronavirus. Van laag naar hoog zijn dat waakzaam, zorgelijk, ernstig en zeer ernstig. Zowel IJsselland als Twente zitten nu dus op het hoogste risiconiveau.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
CORONAVIRUS GGD IJSSELLAND GGD TWENTE ZWOLLE
Deel dit artikel: