nieuws

Heracles Almelo mist Bart Schenkeveld in bekerduel met HBS

Heracles Almelo kan woensdag in de bekerwedstrijd tegen topklasser HBS niet beschikken over Bart Schenkeveld. De verdediger is nog niet hersteld van de lichte hamstringblessure, die hij zondag opliep in het duel met FC Twente.
Dat lijkt de weg vrij te maken voor de eerste basisplaats van Milano Koenders dit seizoen. Trainer John Stegeman kon na de training van dinsdagochtend nog niet zeggen met welke elf hij gaat spelen, maar gaat in ieder geval geen spelers 'sparen'.

Niet in positie om te onderschatten
"We hebben zelf tot nu toe alles verloren, dus we zijn niet in de positie om een tegenstander te onderschatten. Dat zullen we dan ook niet gaan doen", stelt Stegeman. "Ik benader deze wedstrijd heel serieus, want we willen winnen. Bovendien willen we verder werken aan de vastigheden in het elftal, dus ik zal zeker niet het hele team door elkaar gooien."

Tegenstander HBS is de nummer dertien van de zondag topklasse. Heracles heeft de tegenstander tweemaal zien voetballen: "Het is een stugge ploeg die veel scoort en ook veel doelpunten tegen krijgt. Maar ik verwacht dat ze tegen ons niet zo aanvallend zullen voetballen en dat we ze moeten kapot spelen."

Examen

Stegeman vindt het niet erg om drie wedstrijden in zeven dagen te moeten spelen: "Het is prima om weer een wedstrijd te spelen, omdat we dan ook weer een kans krijgen om een wedstrijd te winnen. Dat zou sowieso goed zijn voor het gevoel van deze ploeg en voor ons allemaal. Daarnaast kunnen we verder werken aan de manier waarop we willen voetballen, dus het is weer een examen."
Het duel in Den Haag begint woensdag om 17.00 uur. Het verloop van de wedstrijd is te volgen via het twitteraccount @rtvoostsport.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.