Nieuws

Aantal WW-uitkeringen in Overijssel daalt sterker dan landelijk gemiddelde

Aantal WW-uitkeringen in Overijssel daalt sterker dan landelijk gemiddelde
Aantal WW-uitkeringen in Overijssel daalt sterker dan landelijk gemiddelde © UWV
Het aantal mensen met een WW-uitkering in Overijssel is in juni verder gedaald. Dat meldt het UWV. Zowel in Twente als in de regio Zwolle is de daling groter dan het landelijk gemiddelde van 4,5 procent.
In Twente verstrekte het UWV 8.046 uitkeringen, een afname van 5,6 procent ten opzichte van mei (-475 uitkeringen). Vergeleken met juni 2020 is de daling zelfs 21,7 procent (-2.228 uitkeringen). Ook dit percentage ligt boven het landelijk gemiddelde van 20,7 procent.
Voor de regio Zwolle gaat het om 5.654 WW-uitkeringen in juni 2021. Ten opzichte van vorige maand is dit een afname van 5,9 procent (-355 uitkeringen). Ook vergeleken met juni vorig jaar is er sprake van een flinke daling: 25,6 procent, oftewel 1.948 uitkeringen.
Vergeleken met juni 2020 is de afname van het aantal WW-uitkeringen procentueel gezien het grootst in Staphorst (-36,3 procent).
Volgens het UWV is er een aantal beroepen waarop de kans op werk momenteel heel groot is. Bijvoorbeeld opticiens en audiciens, restaurantkoks en medewerkers bediening horeca. Op de lijst staan veel beroepen in de techniek, het onderwijs en de zorg.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.