Grote domper voor taekwondoka Reshmie Oogink: geen Spelen wegens positieve test

Reshmie Oogink moet de Olympische Spelen in Tokio noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. De 31-jarige taekwondoka uit Almelo moet tien dagen in isolatie nadat ze positief is getest op corona. Aanstaande zaterdag stond haar eerste wedstrijd op de rol.

Oogink is de tweede Nederlandse sportster die niet in actie kan komen in Tokio. Woensdag testte skateboardster Candy Jacobs positief op COVID-19. Ook zij zit in isolatie. Sportkoepel NOC*NSF liet donderdag ook weten dat een staflid van de roeiploeg in quarantaine moet omdat er corona bij hem of haar is geconstateerd.

Einde carrière

"Ik heb er geen woorden voor", treurt Oogink na de positieve testuitslag. "Ik heb er alles aan gedaan en keihard gewerkt om hier te komen, ook na mijn zware knieblessures. En nu houdt het op deze manier op. Dit is het einde van mijn carrière."

Geen tweede Spelen

Het hadden de tweede Olympische Spelen moeten worden voor Oogink. In 2016 was ze op de Spelen van Rio de Janeiro voor het eerst van de partij. Daar reikte ze tot de kwartfinales.

Pieter van den Hoogenband

Chef de mission Pieter van den Hoogenband reageerde aangeslagen. "Ik draai er niet omheen, dit is voor hen beiden vreselijk nieuws", stelt hij. "We doen er met elkaar alles aan om de besmettingen buiten de deur te houden. En toch worden we ermee geconfronteerd. Vanuit TeamNL steunen we hen waar we kunnen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
OVERIGE SPORTEN
Deel dit artikel: