Half jaar cel geëist tegen 80-jarige man voor betasten meisje in Deventer

Voor de rechtbank in Zwolle is een half jaar gevangenisstraf geëist tegen een 80-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man zou in de crisisopvang aan de Polstraat in Deventer een 9-jarig meisje hebben betast.

Het meisje kwam eind augustus vorig jaar bij haar moeder en fluisterde haar in dat de 80-jarige medebewoner, vader van twee leeftijdgenootjes, haar in de gemeenschappelijke woonkamer betast had.

Niet terug

De moeder schakelde meteen de politie in. De man werd opgepakt. Na zes dagen kwam hij op vrije voeten, maar hij mocht niet terug naar de crisisopvang.

Tegenover de Zwolse rechters ontkende de man. Hij vertelde dat hij haar, als vriendinnetje van zijn dochters, een 'onschuldig kusje' had gegeven op de wang, meer niet.

Tot in detail

Volgens de officier van justitie is het verhaal van de 9-jarige absoluut geloofwaardig. Vooral ook omdat ze het in de verhoorstudio van de zedenpolitie tot in detail kon vertellen. De advocate van de verdachte pleitte voor vrijspraak. Zij vond dat er onvoldoende bewijs was om tot een veroordeling te komen.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
DEVENTER RECHTBANK ZWOLLE
Deel dit artikel: