nieuws

Reclameschermen langs A28 Staphorst op zondag op zwart

De mast in aanbouw
De mast in aanbouw
Langs de rijksweg A28 bij Staphorst bouwt KPN momenteel een veertig meter hoge zendmast. Er komen twee grote reclameschermen aan te hangen, waar plaatselijke ondernemers zich op mogen presenteren; geen films, maar stilstaande beelden. Niks bijzonders zou je zeggen. Toch wel, want de mast krijgt een Staphorster karakter: op zondag staan de schermen op zwart.
Zes dagen reclame en één dag niet: alle ondernemers kunnen zich in het plan vinden. In juni werd de fundering gestort; de komende week wordt gewerkt aan de mast en de montage van de twee schermen van zes bij 4,5 meter.
Dertig plaatselijke ondernemers werken samen in een stichting die de exploitatie verzorgt. Ze hebben samen A28 Staphorst Media opgericht. De antennemast heeft een hoogte van veertig meter en de reclameschermen worden op een hoogte van zes meter bevestigd.

Stichting betaalt pacht aan gemeente

Ook de gemeente verdient er geld aan. Omdat KPN toestaat dat er schermen aan de mast komen te hangen, wordt er door hen geen pacht meer aan de gemeente betaald. De stichting van ondernemers heeft deze verplichting overgenomen.
Het schijnt om enige tienduizenden euro's per jaar te gaan. Oud-wethouder Jan Talen - die na de verkiezingen niet terugkwam - noemde altijd het bedrag van 50.000 euro per jaar, maar een woordvoerster van stichting zegt dat hier nog geen overeenstemming over is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.