Nieuws

Trekhakenfabrikant Brink uit Staphorst in handen van Amerikaans bedrijf

Trekhakenfabrikant Brink uit Staphorst in handen van Amerikaans bedrijf
Trekhakenfabrikant Brink uit Staphorst in handen van Amerikaans bedrijf © Getty Images
De trekhakenfabrikant Brink uit Staphorst komt in handen van een Amerikaanse assen- en trekhakenfabrikant. Dat meldt het Financieele Dagblad. Het Staphorster bedrijf is een belangrijke internationale speler op het gebied van trekhaken en levert onder meer aan autoproducenten als Toyota, Opel, Land Rover, Ford, BMW en Skoda.
De fabriek werd in 1903 opgericht en inmiddels werken er wereldwijd zo'n zevenhonderd mensen. Het bedrijf heeft productielocaties in Nederland (Staphorst), Frankrijk, Zuid-Afrika en Thailand. In Europa zijn inmiddels zo'n 25 miljoen voertuigen uitgerust met trekhaken van Brink, dat van 2006 tot 2014 onder de naam Thule opereerde.

Deal

De Amsterdamse investeringsmaatschappij H2 Equity Partners kocht de Staphorster fabrikant in 2015. De investeerders wilden het voormalige familiebedrijf al eerder verkopen, maar de potentiële koper haakte uiteindelijk af. En nu is de trekhakenfabrikant alsnog verkocht aan het Amerikaanse concern DexKo Global.
Ceo Fred Bentley van het Amerikaanse bedrijf roemt in een persbericht de prestaties van het voormalige Overijsselse familiebedrijf. De fabrikant levert volgens hem 'hoge kwaliteit, innovatieve producten en een geweldige service'. Volgens ceo Sven Arend van Brink, biedt de overname grote voordelen voor alle betrokken partijen.
De deal moet in september worden afgerond.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.