nieuws

Samenscholingsverbod in Enschede voor Wilminkplein en omgeving verlengd

Willem Wilminkplein
Willem Wilminkplein
Het samenscholingsverbod voor de Noorderhagen in Enschede wordt verlengd en uitgebreid met het Wilminkplein. Het verbod blijft voorlopig van kracht.
Daarnaast kijkt Enschede naar aanvullende maatregelen voor het nieuwe Wilminkplein. Gedacht wordt aan meer verlichting. Burgemeester Den Oudsten van Enschede heeft daartoe besloten na gesprekken met ondernemers over het Wilminkplein.

Overlast door dealers en junks

De ondernemers en binnenstadbewoners klaagden vorige week over een verplaatsing van dealers en junks van de Noorderhagen naar het Wilminkplein, nu op de Noorderhagen streng wordt gecontroleerd op het samenscholingsverbod.
Volgens Den Oudsten wordt dat niet onderbouwd door cijfers. Maar ondernemers en bewoners ervaren dat wel zo. De dealers en junks zouden rondhangen op de bankjes aan de randen van het grasveld en overlast veroorzaken. Voor Den Oudsten is dat aanleiding voor actie.

Tuinkamer en visitekaartje van stad

Het Wilminkplein bij het Muziekkwartier en het nog te openen Inercityhotel is afgelopen zomer geopend en moet het visitekaartje en de 'Tuinkamer' van Enschede worden. Ondernemers, bewoners, maar ook politici vinden het jammer als dealers en junks bezoekers op het plein weghouden.
Het samenscholingsverbod voor de omgeving is in juni ingevoerd en zou deze maand aflopen. Binnenstadbewoners zeiden vorige week tijdens een raadsvergadering dat ze verwachten dat de overlast in alle hevigheid zou toenemen als het samenscholingsverbod zou stoppen. Naast een verlenging van het samenscholingsverbod werkt Den Oudsten ook aan een bedelverbod.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.