Sport

FC Twente over twee duels te sterk voor ADO Den Haag

Over twee wedstrijden, van in totaal 120 minuten, heeft FC Twente zaterdagmiddag een oefenoverwinning geboekt op ADO Den Haag. Met een debuterende Ricky van Wolfswinkel zegevierde de ploeg van Ron Jans in de Hofstad met 2-4.
In het eerste duel, dat 75 minuten duurde, kwamen de Haagse gastheren na een klein half uur op voorspong. Sem Steijn nam de openingstreffer voor zijn rekening. Na een korte pauze bracht Ramiz Zerrouki de stand weer in evenwicht door een voorzet van Smal binnen te tikken: 1-1.

Vrije trap Zerrouki

Diezelfde Zerrouki zorgde even later voor de mooiste treffer van de middag. Uit een vrije trap krulde de Algerijn knap de 1-2 binnen. Het slotakkoord van de eerste krachtmeting kwam op naam van Steijn, die met met zijn tweede de stand op 2-2 bracht.

Debuut Ugalde

In de tweede wedstrijd, over 45 minuten, wisten de Enschedeers wél de overwinning naar zich toe te trekken. Dankzij doelpunten van Jayden Oosterwolde en invaller Jahnoah Markelo werd met 0-2 gewonnen. Waar Van Wolfswinkel in het openingsduel zijn eerste minuten maakte voor de club, mocht de Costa Ricaan Manfred Ugalde in het tweede bedrijf voor het eerst zijn opwachting maken.