nieuws

Explosie op A35 bij Azelo: 'Een duiveltje in de truck, maar een engeltje er bovenop'

"Er zat een duiveltje in de truck, maar gelukkig een engeltje er bovenop". Zo verwoordde een woordvoerster van het bedrijf DEGA Infra uit Oldenzaal de bijna-ramp met een belijningsauto op de A35 bij Azelo vanochtend.
Op de A35 kwam vanmorgen de aanhanger van een belijningsauto tot ontploffing midden in het drukke verkeer van de ochtendspits. Bij DEGA heerst opluchting dat de explosie en daaropvolgende heftige brand geen slachtoffers maakte. Sterker, wonder boven wonder waren er zelfs geen gewonden. Bij het bedrijf groeit het besef dat het allemaal veel erger had kunnen aflopen.
Uit een eerste onderzoek van de brandweer is gebleken dat de aanhanger van de vrachtwagen vlam heeft gevat door vuur van buitenaf, mogelijk een vonkenregen door een aanlopende rem. Het personeel heeft geprobeerd de brand in de aanhanger te blussen. Toen dat niet lukte zijn de werknemers vooral bezig geweest om het verkeer tegen te houden vanwege een dreigend ontploffingsgevaar. Op de aanhangwagen staan drie gasflessen van 29 en 11 liter, die worden gebruikt bij het verhitten en vervolgens verwijderen van belijning op de snelweg.
Nadat het verkeer zoveel mogelijk op een afstandje werd gehouden, kwam het tot een enorme explosie vanwege het ontploffen van een gasfles. Twee auto's raakten beschadigd door brokstukken. De brandweer wist vervolgens het vuur snel te blussen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.